We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

ÉÈ [2015]

by JANSKY

supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR  or more

   

 • ÉÈ (CD)
  Compact Disc (CD) + Digital Album

  Comes in a jewellbox, with unique handcut collage artwork by Amadeo Orellana.

  Includes unlimited streaming of ÉÈ [2015] via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
APOCALIPSI Tan i tan molla era la carn que de fregar-la, ens enrampàrem, fórem dos morts peixent les aigües, tan i tan plana era la mar (x2). Ni un sol dels tretze traus del rai, tan i tan dens era el salobre, vessà les nafres de l'esprit i eutrofitzàrem l'infinit, tan i tan ample era l'espai (x2). Tan i tan moll era l'espai que de xopar-me'n, vaig com caure, avall avall sens on 'nar a raure, tan i tan lluny quedava el rai (x2). Ni un sol dels set ulls de l'escarn, tan i tan dens era el no-temps, veié mutar-me en protosaure i vaig llançar-me a uns altres tremps, tan i tan viva era la carn (x2).
2.
Sempiterna 04:48
SEMPITERNA S'assembla a l'hora sempieterna, s'hi assembla a l'hora on – no hi ha lluna i no hi ha sol, s'assembla a l'hora indefensa, s'hi assembla, a l'ull del cíclop de la por. S'assembla a l'hora cel-blavenca, s'hi assembla a l'hora on – no hi ha lluna i no hi ha sol, s'assembla a l'hora on tot s'alerta, s'hi assembla, al terratrèmol silenciós... s'hi assembla, a l'ull del cíclop de la por... S'assembla a l'hora sempiterna: s'hi assembla a l'hora on no hi ha lluna i no hi ha sol, on no hi ha.
3.
Escapça'm 03:37
ESCAPÇA'M He descobert que a l'univers hi ha forats negres, mentre absorvia el vostre semen des del meu buit. No m'hi cap més que un tot pleníssim; puc preservar-hi durant anys tanta matèria sense aconseguir mai de la vida transformar-la, que he optat per fer-la rebotar, també a raig, cap a vosaltres. Escapça un tros de mi -- no sé si serà viu o serà mort, escapça un tros de mi -- i sinó ens farem un hort. Escapça'm!
4.
Language 04:11
LANGUAGE There was no sky and there were no clouds, there was no rain but I was soaking wet and, there was no thunder, there wasn't a sound, there weren't words but I could speak with tongues of fire... ...in my language! There were no roads and there were no cars, there was no light but I could feel electrified, there were no God, there weren't any sin, there weren't clothes but I could read the creatures' skin... ...in my language! Where L is for Licking and A is for Animal, where N is for Noise up and G is for Ghost, where U is Universal, and A is for Art, where G is for Gardenia where E is for Exist... ...in my language!
5.
ÉSSER ELÈCTRIC Sóc aquell que veu la mar, que veu el fons, que veu el món, sóc aquell... Sóc aquell que beu la sal, que beu el suc, que beu l'absurd, sóc aquell ésser elèctric. Sóc aquell que enrampa tant que para el llamp que clava el cant, que creu la carn que parla serps, que viu de pell: sóc aquell! Sóc aquell que ensuma el fum que crida el foc que es fica a l'ull, que esclata el roc que arranca el bull que escórre el cos: sóc aquell! Sóc aquell: l'ésser elèctric!
6.
FALCO vs. POLYPHYLLA Tot feia olor de foc cremant les plomes de colors d'aquell ocell lluitant pel frec de carn ardent al bec de sang calenta. Tot feia olor de foc, de sang calenta. Tot feia olor del bosc que ja no hi és, olor d'humit podrit, de nit, de vell, de gris ciment coagulant la terra. Tot feia olor del bosc coagulant la terra. Deixa'm que corri al cel vermell, deixa'm que hi trobi el camí bell: el de la festa! Deixa'm que corri al cel vermell, deixa'm que hi trobi el camí antic: de lu feréstec!
7.
REPTILIANES Avança, es recargola, dóna voltes, esperona, quasi vola... la cua del rèptil. La cua del rèptil, avança, s'arrossega en giragonses, repta, llepa, la cua del rèptil. La cua del rèptil: és aspra, sua, dura, rude (x2) Si la talles, regenera, no saps on s'acaba ni on comença la memòria, l'escama, la pell humana... La cua del rèptil! Si la talles, regenera, no saps on acaba ni on comença el cel i la terra, l'aigua, la pell humana... La cua del rèptil!
8.
Lliçó nº1 03:50
LLIÇÓ Nº1 Vindrà la fam i se't farà la panxa més grossa, vindrà la set i veuràs que has deixat un desert, vindrà lu fosc i no tindràs llum a la memòria, vindrà lu fred quan ja no quedi cap foguer, vindrà la por i no podràs tancar-li els ulls, vindrà el silenci i quedaràs sorda per sempre, vindrà lu cert i acabarà tot el misteri, vindrà l'amor quan ja només ens quedi el sexe... ...perquè “els éssers vius: neixen, s'alimenten, creixen, neixen, s'alimenten, creixen, es reprodueixen i moren”. Vindrà l'angúnia i tu seràs l'escarabat, vindrà el no-temps quan ja sols resti avorriment, vindrà lu lleig i t'hi veuràs en el refelxe, vindrà lu cruel i voldràs ser l'encaputxat... Vindrà la son i aquest cop no es farà enrere, vindrà el malalt i no podràs llegir-li fort, vindrà lu trist i de tan seca, ni plorera, vindrà la creu i voldràs dur-la tu a l'esquena, vindrà el malson quan el somnífer faci efecte, vindrà la pressa reclamant que te la creguis, vindrà l'ofensa i no hauràs escrit res perfecte, vindrà la mort i val més que no la vegis... ...perquè “els éssers vius: neixen, s'alimenten, creixen, neixen, s'alimenten, creixen, es reprodueixen i moren”.

about

ÉÈ [Ésser elèctric] is Jansky's second studio album, including zero + seven tracks that narrate the apocalypse of the world as we know it, towards the re-birth of a new life form. It's a metaphor of how the energy (or soul?) in all the living creatures should be transformed into something else to create a new form of art as well.

credits

released March 10, 2015

Recorded at Sa Rampa/Favela Studios. Mixed at Favela by Michael Mesquida. Mastered at Hay Zeelen Studios. Artwork by Amadeo.

license

all rights reserved

tags

about

JANSKY PM, Spain

Electroverse duo

We make organic electronic music with poetry and a flute.

contact / help

Contact JANSKY

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like JANSKY, you may also like: